Ceny ropy sa dnes takmer nemenia

05.04.2013 Celý región

Bangkok (TASR) - Ceny ropy sa dnes takmer nemenia. Obchodníci vyčkávajú na údaje o vývoji zamestnanosti v USA v nádeji, že im poskytnú jasnejší obraz o stave ekonomiky. Informovala o tom agentúra AP.
Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v máji sa dnes napoludnie v New Yorku predával za 93,21 USD (72,72 eura). To je o 5 centov menej ako v predchádzajúci deň, keď cena kontraktu klesla o 1,19 USD a obchodovanie uzavrel na úrovni 93,21 USD/barel. Dôvodom strmého pádu cien ropy vo štvrtok (4.4.) bol nárast počtu žiadateľov o podporu v nezamestnanosti v USA.
Táto správa a tiež zvýšenie zásob ropy v Spojených štátoch v predchádzajúcom týždni znepokojili obchodníkov, ktorí sa obávajú slabého dopytu po komodite v najväčšej spotrebiteľskej krajine.
Investori teraz vyčkávajú na marcové štatistiky o zamestnanosti, ktoré ministerstvo práce zverejní dnes popoludní. Na ilustráciu, vo februári pribudlo na americkom trhu práce až 236.000 nových pracovných miest a miera nezamestnanosti klesla na 7,7 % z januárových 7,9 %.
Cena severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, dnes mierne vzrástla o 4 centy na 106,38 USD za barel.
 

Vyberte región